Pollenallergie test

10 dec 2013

Pollenallergie is een veel voorkomende aandoening. Een ander woord voor pollenallergie is hooikoorts. Naar schatting hebben in Nederland 1 op de 6 mensen te maken met deze aandoening, wat neerkomt op 2,7 miljoen mensen. De klachten komen voor in de periode waarin planten en met name grassen groeien en verschillen per persoon. De pollenallergie is één van de meest voorkomende inhalatie-allergieën. Wil je meer informatie over allergieën, klik dan hier.

Wat zijn pollen?

Pollen allergie

Pollen allergie

Pollen (of stuifmeel) zijn de mannelijke geslachtsorganen van planten. De mannelijke en vrouwelijke geslachtscellen zullen met elkaar moeten versmelten om tot bevruchting te komen. Pollen met mannelijke geslachtscellen worden vanuit een bloem naar het vruchtbeginsel in een andere bloem overgebracht. Dat kan gebeuren door insecten, maar ook door de wind. De pollen die door middel van de wind worden overgebracht zijn de veroorzakers van pollenallergie en hooikoorts. In Nederland kunnen de volgende pollen Pollenallergie veroorzaken: de grassen, de berken, de bijvoet, de elzen, de hazelaar de weegbree en zuringsoorten.

Pollenallergie wordt dus ook wel hooikoorts genoemd,  dat heeft te maken met het vrijkomen van graspollen in het hooiseizoen. Hooikoorts heeft dus niet direct met hooi uit te staan.

Wanneer je last hebt van pollenallergie, kun je te maken hebben met de volgende klachten: een jeukende- of kriebelende neus en neus-keelholte, een verstopte neus, een loopneus, niesbuien, kriebelhoest, brandende slijmvliezen, soms lichte benauwdheid en tranende ogen. Verder kun je ook last hebben van hoofdpijn, vermoeidheidsverschijnselen, ontstekingen van de bijholtes en keelontsteking.

Helaas kan een pollenallergie niet volledig genezen worden, wel kunnen de klachten sterk worden gereduceerd, onder andere door het verwijderen van allergenen. Allergenen zijn de stoffen die de allergische reactie veroorzaken. In feite is allergeen een stof waarop je immuunsysteem een overdreven afweerreactie  geeft zodra je lichaam daar mee in aanraking komt.

Pollenallergie test

Een pollenallergie is vele malen beter te voorkomen dan te genezen. Het beste advies om pollenallergie of hooikoorts te voorkomen is preventieve maatregelen te nemen. Je kunt bijvoorbeeld simpele maatregelen nemen, zoals het sluiten van ramen en deuren, of om een allergeen veroorzaker (bijvoorbeeld een pollen producerende struik) in de tuin te verwijderen. Geadviseerd wordt echter om een thuistest te bestellen. Op die manier weet je zeker of je allergisch bent voor pollen. De symptomen van pollen lijken namelijk ook sterk op die van andere allergieën zoals huisstofmijt en huisdieren. Daarom is het van belang om de juiste allergie vast te stellen om zodoende gerichte maatregelen te kunnen treffen. Zodoende hoef je niet eerst diverse tests te ondergaan, alvorens je weet waar je aan toe bent. De Allergie Check Pollen maakt dit mogelijk. De Allergie Check Pollen is nu tijdelijk in prijs verlaagd van € 21,95 voor € 19,95!

Door gebruik te maken van deze betrouwbare pollenallergie test weet je door het testen van één druppel bloed of je allergisch bent voor pollen. Deze betrouwbare test bestaat uit de volgende onderdelen: een Nederlandstalige bijsluiter, 1 test cassette, 1 tube ontwikkelvloeistof, 2 steriele automatische lancetten, 1 bloedopname buisje.

Allergiecheck Pollen

Allergiecheck Pollen

Na het testen weet je binnen een korte tijd of je allergisch voor pollen bent. Het testen kan gemakkelijk thuis gebeuren. Door middel van een klein druppeltje bloed en een bijgeleverde vloeistof wordt de test uitgevoerd. De uitslag volgt ‘pas’ na 15 tot 30 minuten, maar hierdoor verkrijgt de uitslag van de test wel een zeer hoge betrouwbaarheid. Zodra de uitslag is bepaald en je de zekerheid hebt dat je hooikoortspatiënt bent, kun je gericht maatregelen nemen tegen de pollen. Er zijn vele producten te verkrijgen die je kunnen helpen bij het verminderen van de klachten. Verdere informatie kun je in de bijsluiter vinden. Klik hier om de bijsluiter alvast te lezen. Wanneer je op werkdagen vóór 18.00 uur besteld, heb je de pollenallergie test morgen al in huis. Bovendien is deze betrouwbare pollenallergie test discreet verpakt, waardoor je 100% anoniem kunt testen. Bestel de pollenallergie test nu snel, veilig online en weet waar je aan toe bent!

← Allergie Glutenallergie test →

About the author

Linda Faye

Leave A Reply