Zocor

22 jan 2014

Een te hoog cholesterolniveau? Wil je graag je cholesterol verlagen? Lees hier verdere informatie en tips en oplossingen voor verlaging van je cholesterolgehalte.

Cholesterol verlagen – info

Het verlagen van je cholesterol leidt tot minder kans op hart- en vaatziekten. In Nederland lijden 1 miljoen mensen aan hart- en vaatziekten. Eén op de drie personen overlijdt hieraan. Daarom is het belangrijk om je cholesterolspiegel serieus te nemen. Er zijn verschillende manieren om je cholesterol te verlagen. In dit artikel worden de volgende mogelijkheden beschreven:

  • Juiste voeding;
  • Beweging;
  • Stoppen met roken;
  • Afvallen;
  • Cholesterolverlagende medicijnen.

Cholesterol verlagen – tips

Hieronder zijn de belangrijkste tips om je cholesterol verder uitgewerkt.

Gezonde voeding

Gezonde voeding zorgt voor een goede (vet)stofwisseling en verlaagt het cholesterol. Ongezonde voeding heeft een tegengesteld effect. Gezonder eten betekent in de praktijk veelal minder snelle koolhydraten en minder verzadigde vet eten. Grote nadeel van snelle koolhydraten en verzadigde vetten is dat ze niet voedzaam zijn en snel worden opgeslagen als vet. Als richtlijn voor gezond eten is de schijf van vijf zoals gemaakt door het voedingscentrum goed toepasbaar. Zo is het belangrijk voor een goede gezondheid om minimaal 2 ons groente en 2 stuks fruit per dag te eten. Verder kun je vaak eenvoudige wijzigingen doorvoeren in je dagelijkse voeding waarmee je al veel effect kunt bereiken. Bijvoorbeeld door volkoren producten te eten in plaats van onvolkoren producten. Volkoren producten bevatten relatief veel vezels. Deze zijn gezond en zorgen tevens voor een verzadigd gevoel waardoor je niet zo snel meer trek hebt. Om je cholesterol te verlagen kun je ook twee keer week vette vis gaan eten. Verder geldt dat gevarieerd eten ook heel belangrijk is. Zo waarborg je dat alle noodzakelijk vitaminen, mineralen etc. in voldoende mate aan bod komen. Uiteraard zijn dit maar enkele grepen uit het totale pakket Samenvattend: houd je aan de welbekende schijf van vijf!

Zocor

Meer bewegen

Door minimaal een half uur per dag matig intensief te bewegen, wordt het gunstige HDL-cholesterol gehalte in het bloed verhoogd. Bewegen heeft naast een verlagend effect op je cholesterol nog veel meer positieve gezondheidseffecten. Denk aan meer energie, betere conditie, betere nachtrust, sterkere spiersystemen etc.

Stoppen met roken

Ook roken heeft een slechte invloed op je cholesterolniveau. Heb je een te hoog cholesterolniveau en rook je? Dan doe je er goed aan om te stoppen. Cholesterol verlaagt het gunstige HDL-cholesterol. Wanneer je stopt met roken herstelt dit cholesteroltype zich weer. Tips om te stoppen met roken kun je hier lezen. Producten om te stoppen met roken zijn bijvoorbeeld je hier Champix en Zyban waarover je hier meer kunt lezen.

Afvallen

Ook afvallen draagt bij aan het cholesterol verlagen. Overgewicht moet beperkt worden tot een minimum. Met name buikvet leidt tot een toename van het slechte LDL-cholesterol.

Medicijnen tegen te hoog cholesterol

Artsen schrijven vaak medicijnen voor als je een te hoog cholesterol hebt. Verschillende soorten medicijnen zijn beschikbaar zoals bijvoorbeeld Atorvastine. Een ander medicijn dat cholesterolverlagend werkt is Zocor die we hieronder zullen behandelen.

Wat is Zocor?

Zocor is een cholesterolremmend medicijn. Zocor remt de aanmaak van cholesterol in de lever en verlaagt het vet- en cholesterolniveau in het bloed. Behalve mensen met een te hoog cholesterolgehalte hebben ook mensen met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten baat bij de werking van Zocor.

Hoe werkt Zocor?

In Zocor bevindt zich de stof simvastatine. Dit is de werkende stof in het medicijn die de aanmaak van cholesterol verlaagd. Mensen die hun te hoge cholesterol verlagen met dit medicijn blijken een kleinere kans te hebben om hart- en vaatziekten als een hartinfarct of een beroerte te krijgen.

Wat is het effect van Zocor?

Na 4 tot 6 weken gebruik heeft Zocor meestal al een optimale uitwerking op uw cholesterol niveau. Tijdens het gebruik van Zocor merk je er niet veel van. Het resultaat wordt vaak pas duidelijk bij een bloedonderzoek. Om de werking van het product zo optimaal mogelijk te houden, is het van belang om Zocor elke dag in te nemen.

Wanneer mag je Zocor niet gebruiken?

Je mag Zocor niet gebruiken wanneer je leverfunctie stoornissen hebt, bij overgevoeligheid of allergie voor het medicijn, wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Voor verdere informatie over het product, de eventuele bijwerkingen en wanneer je Zocor het beste niet kunt gebruiken verwijs ik je door naar de bijsluiter.

Waar kan ik Zocor bestellen?

Via onderstaande knop kun je Zocor bestellen. Het medicijn is verkrijgbaar in tabletvorm van 10 mg, 20 mg, 40 mg en 80 mg. Verzending is discreet en gratis en de levertijd is 1 tot 3 werkdagen.

← Cholesterol

About the author

Linda Faye

Leave A Reply