Syfilis test

01 dec 2013

Syfilis test doen om te kijken of je besmet bent? Via ons kun je de test online, veilig en anoniem bestellen. Ook lees je hier de verschillende fases van Syfilis, mogelijkheden om besmetting te voorkomen en de inhoud van de speciale Syfilis test. Ook hebben wij speciaal voor jou condooms geselecteerd, welke de kans op besmetting kunnen verlagen, ook deze bestel je online veilig en anoniem. Mocht je vragen hebben, of is er iets na je bestelling niet helemaal duidelijk? Laat het ons weten via deze pagina en wij zullen proberen je vragen te beantwoorden.

Syfilis is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) welke veroorzaakt wordt door een bacterie genaamd: Treponema pallidum. Deze bacterie kan bij onbeschermde seks worden overgedragen via de slijmvliezen, vervolgens kunnen deze zich via het bloed verspreiden naar andere organen in het lichaam. Besmetting kan ook plaatsvinden via het bloed. Deze bacterie slaat alleen bij mensen toe. Syfilis komt wereldwijd voor. Wereldwijd lopen jaarlijks 10 tot 12 miljoen mensen de ziekte op. In Nederland zijn er jaarlijks ongeveer 500 besmettingen. Deze bacterie is nu goed op te sporen met de Syfilis test. Voor meer informatie over SOA’s neem ook eens een kijkje op onze speciale SOA pagina.

Syfilis kent drie verschillende fases:

Fase 1:Syfilis test
Dit stadium betreft de periode van twee tot twaalf weken na de besmetting met syfilis. In dit stadium ontstaan er pijnloze rode zweertjes op de plaats van de eerste infectie. Dit merk je niet altijd, omdat het zweertje verscholen kan zijn in de vagina of anus.
De zweer is rood, voelt hard aan en doet weinig of geen pijn. Op de penis is de zweer zichtbaar. Ook op andere plekken kan de huid geïnfecteerd raken, soms zelfs op de vingers, zeker als er kleine wondjes zitten. Tijdens deze fase is het belangrijk om een Syfilis test te doen.

Fase 2

Dit stadium betreft de periode van drie tot 8 weken na de eerste fase. Hierbij kunnen de volgende klachten optreden:

 • Witgrijze bolletjes op de geslachtsdelen
 • Koorts
 • Hoofdpijn
 • Spierpijn
 • Keelpijn
 • Vlekken over het hele lichaam
 • Ontstoken ogen

Fase 3:
Dit stadium betreft de periode van twee jaar na de besmetting. Wanneer men hier nog niet behandeld is voor de ziekte loopt men gevaar van aantasting van de organen, botten en zelfs de huid. Dit kan zelfs leiden tot aantasting van het hart en de bloedvaten. Letsel in de derde fase kan van blijvende aard zijn, van de eerste en tweede fase herstel je vaak wel.

Syfilis Test:

Het is belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken of je besmet bent. Hierdoor kun je op tijd beginnen met een behandeling. Test jezelf als je een besmetting vermoedt, hieronder kun je een anonieme syfilis test bestellen. Je kunt dan thuis anoniem en betrouwbaar testen op aanwezigheid van het virus. Met een simpele vingerprik weet je na 10 minuten al of er besmetting van Syfilis aanwezig is in het bloed. Neem na de thuistest contact op met je huisarts als blijkt dat het virus aanwezig is.  De Syfilis test bestaat uit de volgende onderdelen:

 • 1 Aluminium zakje met de Syfilis test cassette
 • 1 steriele lancet voor de vingerprik
 • 1 pleister
 • 1 druppelflesje
 • 1 bijsluiter met informatie over de Syfilis test

Doxycycline:

Ook kun je hier Doxycycline bestellen. Doxycycline bestrijdt een bacteriële infectie (zoals Syfilis) door de groei van de bacteriën te remmen. De eiwitaanmaak van de bacterie wordt hierdoor geremd. Hierdoor kunnen de bacteriën zich niet meer vermenigvuldigen en sterven ze af. Na enkele dagen kunnen de klachten hierdoor afnemen. Bestel Doxycycline en je lichaam gaat direct de strijd aan met dit gevaarlijke virus:

Besmetting:

Wanneer na de Syfilis test blijkt dat je daadwerkelijk besmet bent is het belangrijk om je voormalige) seksuele partners te in te lichten. Dit omdat Syfilis een seksueel overdraagbare aandoening is en jouw partner door jou besmet kan raken. Het is zaak een eventuele uitbreiding van de ziekte te voorkomen. Niet iedereen die Syfilis heeft krijgt klachten, het kan voorkomen dat een persoon geen klachten ervaart.

Syfilis voorkomen:

Het voorkomen van een SOA en andere geslachtsziekten is natuurlijk erg belangrijk. Het risico op Syfilis kunt je beperken met condooms. Voor veilige seks zijn condooms nodig. Toen condooms net op de markt kwamen, zaten deze een fijn, lekker seks leven in de weg. Mensen vonden de seks minder lekker door het gebruik van condooms. Condoom leveranciers hebben deze condooms de afgelopen jaren echter goed doorontwikkeld en de nieuwste condooms staan veilige én fijne seks niet meer in de weg. Hier kun je zonder dat je de deur uit hoeft en volledig anoniem jouw condooms bestellen, voor een veilig en fijn seksleven. Stel de aanschaf van condooms niet uit, bestel ze hier gelijk. Het advies is om condooms te blijven gebruiken tot dat jij of je partner een behandeling hebben gehad en niet meer besmet zijn, en eventuele test geen andere soa’s hebben aangetoond. Wanneer je geen vaste bed partner hebt is het advies om veilig te blijven vrijen. Wacht niet en bestel hier je condooms:

Deze pagina is een informatieve pagina over Syfilis. Wij raden aan om voor het gebruik van de syfilis test met je huisarts te overleggen.

 

 

← Chlamydia test Soa test →

About the author

Linda Faye

Leave A Reply