Een elektrische sigaret kopen

06 okt 2016

De trend van de elektrische sigaret is al jaren aan de gang en zal voorlopig ook niet ophouden. Dat heeft een reden, de elektrische sigaret heeft een aantal grote voordelen voor haar gebruikers. In ons artikel gaan we je van alles uitleggen over de elektrische sigaret.

Een elektrische sigaret is een eenvoudig elektrisch apparaatje dat een vloeistof die nicotine kan bevatten verdampt. Als deze nicotine houdende vloeistof verdampt is kan de damper deze inhaleren om zijn nicotine behoefte te bevredigen. De nicotine houdende vloeistof wordt ook wel e-liquid genoemd.

E-liquid voor je elektrische sigaret

E-liquid is zoals al eerder uitgelegd een vloeistof die nicotine kan bevatten en die in een elektrische sigaret gebruikt kan worden om te dampen. Verder is e-liquid opgebouwd uit grondstoffen die ook in voedingsindustrie gebruikt worden en ook bevat deze gedestilleerd water.

E-liquid is verkrijgbaar in vele verschillende smaken van tabak, fruit, snoep en nog veel meer smaak variaties. Iedere smaak is weer verkrijgbaar in verschillende nicotine gehaltes, de meest gangbare nicotine gehaltes zijn 0, 6, 12 en 18mg nicotine per ml e-liquid.

Iemand die begint met dampen zal het juiste nicotine gehalte voor zijn e-liquid moeten kiezen anders is dampen zeer onaangenaam.

Damp je een e-liquid met teveel nicotine dan zal je een onprettig gevoel in je keel ervaren en in het ergste geval kun je hier behoorlijk duizelig en zelfs misselijk van worden. Is dat het geval, ga dan direct een stap terug in het nicotine gehalte.

Damp je een e-liquid met te weinig nicotine dan blijf je maar dampen en dampen, je nicotine verslaving wordt niet bevredigd, ga dan een stap hoger in het nicotine gehalte.

Je zult zelf moeten gaan zoeken welk nicotine gehalte je het meest prettig vindt dampen. Om je op weg te helpen hebben we een opsomming voor je gemaakt, echter is deze opsomming wel een richtlijn. Van uit deze richtlijn dien je te gaan proberen welk nicotine gehalte het fijnste dampt voor jouw.

0mg, voor stoppers of niet rokers
6mg, lichte light sigaretten/shag
12mg, standaard sigaretten/shag
18mg, sterke sigaretten/shag

Waar koop je een elektrische sigaret

Vandaag de dag zijn er veel verkooppunten waar je een elektrische sigaret kopen kunt, echter zijn deze bij lange na niet allemaal geschikt om hier jouw elektrische sigaret te kopen. Het beste is om een elektrische sigaret bij een speciaal zaak of een webwinkel te kopen waar ze je voldoende uitleg en tips kunnen geven.

Champix →

About the author

Linda Faye

Leave A Reply